Een goede samenwerking betekent dat je krachten bundelt. De juiste mensen op de juiste plek inzetten, zorgt voor energie en enthousiasme binnen het team. Daar weten wij natuurlijk alles van. Want juist dit is voor ons de basis geweest om Fotostudio Markelo samen inhoud te geven. Langzaam maar zeker hebben we onze weg hierin gevonden. We kennen inmiddels elkaars sterke en minder sterke kanten, want die hebben we tenslotte allemaal. Samen kritisch naar je eigen werkwijze, kijken en vragen waarom jouw aanpak voor jou zo werkt. Dit levert andere inzichten op en zorgt dat je niet stil blijft staan. Samen zijn we gegroeid en we genieten momenteel enorm van het ondernemen in ons industriële pand in De Kaasfabriek Markelo.

Joost had ons al een tijdje gevolgd op social media en trok enkele weken geleden de stoute schoenen aan. Hij kwam onze studio binnenlopen om eens een praatje te maken. Aan de koffietafel gooide hij meteen maar een paar balletjes op en die hebben we enthousiast opgevangen. Al brainstormend kwamen er zoveel gave ideeën en plannen boven tafel, dat we deze direct vol enthousiasme aan het uitwerken zijn.

Onze samenwerking met Joost is gericht op het geven van workshops en het starten van een ‘fotoclub’. De eerste workshops zijn bedoeld voor kinderen in de basisschool-leeftijd, maar ook voor de doelgroep in het voortgezet onderwijs staat het een en ander op de planning. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte en er volgt binnenkort meer informatie over ons actuele aanbod in onze agenda. Voor nu laten we jullie eerst kennismaken met Joost en dat kan hij het beste zelf doen:

Even voorstellen…

Mijn naam is Joost Wissink ben 43 jaar en woon in Markelo. In het dagelijks leven ben ik freelance onderwijsadviseur en ik bezoek ongeveer 5 basisscholen per week om trainingen te geven over ‘goed onderwijs’ aan leerkrachten. Hiervoor heb ik 9 jaar lesgegeven op een basisschool aan kinderen tussen de 10 en 13 jaar. In mijn vrije tijd ben ik dol op fotografie. Om die reden zou ik graag hobby en werk combineren.

In samenwerking met Fotostudio Markelo wil ik kinderen in aanraking laten komen met fotografie. Niet alleen heel erg leuk, maar ook enorm leerzaam. In onderwijsland zijn we bezig om kinderen voor te bereiden op de maatschappij van de toekomst, de zogenaamde 21ste eeuwse vaardigheden. Daar komen veel skills bij kijken, die je ook in fotografie terug kunt vinden. Denk aan bijvoorbeeld: creatief denken, ICT- & informatievaardigheden, mediawijsheid en communicatie.

21skills

Het lijkt me geweldig om kinderen enthousiast te maken voor fotografie en ze niet alleen te leren kijken als een fotograaf, maar ook te laten ‘zien’. De workshops staan binnenkort beschreven op deze website, vanaf september 2020 gaan we hiermee van start.

Verder hoop ik ook voor volwassenen een aantal workshops te kunnen verzorgen. De eerste staat al in oktober 2020 op de planning. Ik hoop enthousiastelingen daar te verwelkomen.