Familiefotografie

We gaan graag de uitdaging aan, om ook voor jullie een bijzonder moment vast te leggen. 

Een fotosessie is een intiem moment en voor een groot aantal mensen voelt het zelfs ongemakkelijk. Als gevoelsmensen snappen we dit en we zorgen dan ook graag voor de juiste sfeer, waardoor jullie je snel vertrouwd voelen in onze prachtige studio of op een afgesproken locatie. Een familiefoto of een ander soort groepsfoto is een sieraad aan de muur en zorgt voor een mooie dierbare herinnering aan een specifiek moment in jullie leven.

Informeer naar de mogelijkheden

 We vertellen je graag meer over de mogelijkheden of maak direct een afspraak. 

 

Tarieven familiefotografie op locatie

1-2 personen €    75,00
3 personen en meer €    95,00
Digitale bestanden € 100,00
Nabestellen v.a. €       4,00

*In de weekenden geldt een eenmalige toeslag van € 20,-
** Eventuele locatiekosten niet inbegrepen

Afspraak maken

Voor familieshoots kun je het hele jaar bij ons terecht, mits het weer het toelaat. Wij hebben diverse locaties in de omgeving van onze studio op maximaal 5-10 minuten rijden. Wij maken deze familiereportages alleen op afspraak. Mocht er onverhoopt toch geen goede weersomstandigheden zijn, dan kan de afspraak verzet worden of wijken we uit naar de studio.

Toch liever in de studio? Kijk dan voor meer informatie op de pagina studiofotografie.

Kledingadvies

Blijf dichtbij jezelf, kies kleding die je anders ook graag draagt Stem de kleding qua kleuren op elkaar af. Vermijd wit, dit maakt bleek in het gezicht. Een wit shirt onder een donker jasje en pastelkleuren kunnen prima. Vermijd ook schreeuwende kleuren met contrastrijke patronen. Zwart- wit geblokt of bloemenprint zijn hier de duidelijkste voorbeelden van. Teksten op de kleding zijn ook minder geschikt voor een mooi resultaat.

Neem voor de zekerheid een setje extra kleding mee naar de locatie of studio. Waarschijnlijk hebben we het niet nodig, maar het is fijn om bijvoorbeeld een vieze broek vooraf aan de shoot nog even te kunnen vervangen. Dit geld vooral voor (jonge) kinderen.

Afdrukken

We denken graag mee bij het afdrukken van foto’s op fotopapier, inlijsten of het kiezen van de perfecte wanddecoratie, zoals dibond, geborsteld aluminium, afdruk op canvas en hout of de overige mogelijkheden. Kijk hier voor het algemene prijsoverzicht. We adviseren je graag over een passende grootte, vorm en materiaal. 

Wij willen graag de foto’s te gebruiken voor onze eigen website, social media en etalage. Heb je dit liever niet? Geen probleem, dan horen wij dit graag zo snel mogelijk zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Met foto’s leggen we vaak speciale momenten in ons leven vast, waar we later met plezier aan terugdenken. Gezinnen met kinderen herkennen het ongetwijfeld; de tijd vliegt en voor je het weet zijn de kleine kinderen ineens al heel erg groot. Leg herinneringen op tijd vast en boek een leuke, ongedwongen familiereportage bij Fotostudio Markelo op locatie of bij ons in de studio in Kaasfabriek Markelo. We zijn van alle gemakken voorzien en spelen tijdens de fotoreportage graag in op jullie wensen.

Een speciale verjaardag, jubileum of een bijzondere gebeurtenis zijn vaak momenten waarbij een fotoreportage wordt gemaakt. Maar je kunt ook denken aan bijvoorbeeld een reportage met de (klein)kinderen, vriendinnen, paard, hond…. Niet altijd hoef je een speciale reden te hebben om te besluiten om een mooie fotoreportage te willen laten maken.

 

Buitenlocatie

Het vastleggen van familiefoto’s kunnen we doen in onze studio maar ook op een buitenlocatie. Misschien hebben jullie wel een speciale plek in gedachten waaraan jullie al een dierbare herinnering bewaren. We denken graag mee en kunnen jullie hierin zeker naar hartenlust adviseren.

Bij het maken van familiefoto’s op locatie zijn we afhankelijk van de weersomstandigheden. We hebben hier uiteraard contact over met elkaar. Mochten de weersomstandigheden de geplande familieshoot belemmeren dan maken we direct een nieuwe afspraak of we kunnen uitwijken naar onze eigen studioruimte.

 

Onze werkwijze

We fotograferen zowel het hele gezin in diverse samenstellingen als ook iedereen apart. Het is handig om vooraf een lijstje met samenstellingen van de groepjes te maken. Met gekke vragen aan de kinderen laten we ze kleine opdrachtjes doen. Dit helpt ontspannen en ongedwongen foto’s te kunnen maken. De shoot duurt ongeveer 45 minuten. Bovendien is het mogelijk om kleine kledingwissels (zoals jasje uit- of aantrekken) te doen. Neem zelf kleding en accessoires (of knuffels) mee naar de shoot om de foto’s persoonlijker te maken.

 

Na de shoot

De foto’s worden door ons standaard bewerkt. Na ontvangst van jullie betaling ontvang je de foto’s in hoge resolutie met WeTransfer. De foto’s zijn geschikt om naar wens af te drukken op groot formaat. Je ontvangt de foto’s van de familiereportage circa 2 weken na de shoot, mits de factuur voldaan is. Je ontvangt een leporello met door ons geselecteerde foto’s. Deze leporello’s zijn overigens los bij te bestellen, want het zijn prachtige cadeautjes om weg te geven.

De foto’s worden als extra service op deze site geplaatst onder klant-login, uiteraard beveiligd met een wachtwoord. Want zo kun je de foto’s ook makkelijk delen met familie en vrienden. Speciale wensen? Vraag ons naar de mogelijkheden, er is natuurlijk veel meer mogelijk.

Portfolio

We laten je graag zien welke foto’s we al hebben mogen maken. Beelden spreken meer dan woorden. Hieronder zie je een kleine greep uit onze selectie prachtige beelden.

 

familiefotografie-fotostudio-markelo-fotografie-MVDK-20170923-6255
familiefotografie-fotostudio-markelo-fotografie-MVDK-20170924-6325
familiefotografie-fotostudio-markelo-fotografie-MVDK-20180414-2149
familiefotografie-fotostudio-markelo-fotografie-MVDK-20180613-4608
familiefotografie-fotostudio-markelo-fotografie-MVDK-20180613-4598
familiefotografie-fotostudio-markelo-fotografie-MVDK-20170923-6298
familiefotografie-fotostudio-markelo-fotografie-MVDK-20181118-1267
familiefotografie-fotostudio-markelo-fotografie-MVDK-20180901-7644