OVER ONS

 

Wij zijn Fotostudio Markelo!

Fotostudio Markelo is de naam waaronder wij, Marian Waanders en Marjan Noteboom onze jarenlange ervaring voor het fotograferen gebundeld hebben. Maar het is ook de naam van onze studio die is gehuisvest in het historische, industriële pand van de voormalige Cobercofabriek in Markelo.

Onder het motto ‘Samen sta je sterker’ fotograferen wij graag mensen, dieren, architectuur en landschappen. Maar ook tijdens sport-, culinaire-, culturele evenementen, concerten en fairs zie je ons met regelmaat met de camera paraat. Daarnaast verzorgen wij ook diverse cursussen en workshops in onze fotostudio of zelfs bij jou op locatie!

Marjan Noteboom - fotograaf

Marjan Noteboom

Fotograaf

Beelddenker en gevoelsmens

Als beelddenker en gevoelsmens ben ik me erg bewust van wat er om me heen gebeurt. Anders kijken resulteert dan ook vaak in prachtige beelden. Veel gehoorde reacties tijdens mijn shoots zijn onder meer dat de sfeer ongedwongen, ontspannen en eigenlijk direct heel vertrouwd aanvoelt. Het is denk ik een vereiste om samen de perfecte foto te kunnen maken.  In 2015 heb ik Fotografie Marjan Noteboom opgericht waaraan ik Infinitum Afscheidsfotografie al vrij snel heb toegevoegd.

Als gevoelsmens weet ik uit eigen ervaring dat foto’s die rondom een afscheid zijn genomen, een tastbare herinnering kunnen vormen en zeker kunnen bijdragen aan het verwerken van het verlies van een dierbaar persoon. Een afscheid is een uniek moment en er is maar één kans om dit mooi in beeld te brengen. Doordat Marian Waanders beschikbaar is als tweede fotograaf is ook hier de continuïteit gegarandeerd en maken wij ook graag voor jou een tastbare herinnering.

Foto’s zitten al in mijn hoofd voordat ik ze gemaakt heb. Zorgvuldig en gericht werk ik graag naar een eindresultaat en breng in beeld, dát wat er toe doet. Mijn foto’s vertellen een verhaal en roepen een gevoel op. Op een ontspannen en gezellige manier werk ik graag in onze studio maar ook op locatie.

Ik geniet ervan om mensen en dieren op hun gemak te stellen en in de studio of op locatie samen te werken naar een geweldig eindresultaat. Een foto die er toe doet! Bij het vastleggen van vastgoed is dat eigenlijk niet anders. Ik vind het een uitdaging om in een woning op zoek te gaan naar de mooiste hoeken. Geen valse verwachtingen scheppen maar beelden maken die herkenning opleveren. Op zoek naar details en alleen in beeld brengen wat er echt toe doet blijft elke keer weer de  ultieme uitdaging.

 

 

Marian Waanders - Fotograaf

Marian Waanders

Fotograaf

Fotografie is mijn versie van het moment…

In 2011 ben ik gestart als beeldmaker onder de naam VerzinHet Fotografie.  Ik hou me bezig met particuliere- en zakelijke fotografie, webdesign en het geven van lessen en workshops op het gebied van fotografie. Ik geniet van het bedenken hoe ik iets in beeld ga brengen, het plannen en uiteindelijk het verwerken van de beelden tot een sprekend eindresultaat.

Voor het maken van portretten ga ik voor een ontspannen sfeer, zodat jij je op op je gemak voelt. Met een praatje om elkaar wat beter te leren kennen en aanwijzingen van mijn kant om de beste versie van jezelf te benadrukken, gaan we aan de slag. Met als uitkomst een optimale ervaring en een verrassend eindresultaat. Frisse portretten mét karakter.

Met oog voor detail leg ik jullie bedrijfsreportages en processen vast die kenmerkend zijn voor jullie bedrijf en werkzaamheden. Naast het fotograferen, maken en onderhouden we websites waar beeldende communicatie voorop staat. Fotografie staat tegenwoordig niet meer op zichzelf, dus ook grafische vormgeving en zelfs video en vliegen met een drone zijn vaardigheden die ik graag inzet. Geen dag is hetzelfde en daar hou ik van.

Met een lesbevoegdheid beeldende kunst en vormgeving op zak, werk ik af en toe als freelance docent/coach bij de Fotovakschool. Het is zo inspirerend om te werken met studenten van alle leeftijden en niveaus! Hoewel het minder voorkomt dan voorheen, blijft het een leuk uitstapje naar het onderwijs

Welke van mijn foto’s is mijn favoriet? Degene die ik morgen ga nemen.
 Imogen Cunningham

3 + 4 =