OVER ONS

Wij zijn gedreven fotografen met liefde voor het fotografie ambacht! Kom eens binnenlopen bij onze fotostudio en sta versteld wat wij voor je kunnen betekenen

Wij zijn Fotostudio Markelo!

Fotostudio Markelo is de naam waaronder wij, Marian Waanders en Marjan Noteboom onze jarenlange ervaring voor het fotograferen gebundeld hebben. Maar het is ook de naam van onze studio die is gehuisvest in het historische, industriële pand van de voormalige Cobercofabriek in Markelo.

Onder het motto ‘Samen sta je sterker’ fotograferen wij graag mensen, dieren, architectuur en landschappen. Maar ook tijdens sport-, culinaire-, culturele evenementen, concerten en fairs zie je ons met regelmaat met de camera paraat. Daarnaast verzorgen wij ook diverse cursussen en workshops in onze fotostudio of zelfs bij jou op locatie!

Marjan Noteboom

Marjan Noteboom

Fotograaf

Vastleggen van herinneringen

Voor Marjan Noteboom heeft het fotograferen eigenlijk altijd als een rode draad door haar leven gelopen. Van jongs af aan zorgde zij er voor dat herinneringen in haar leven werden vastgelegd. Als beelddenker en gevoelsmens is zij zich erg bewust van wat er om haar heen gebeurd. Anders kijken resulteert dan ook vaak in prachtige beelden. Veel gehoorde reacties tijdens haar shoots zijn onder meer dat de sfeer ongedwongen, ontspannen en eigenlijk direct heel vertrouwd aanvoelt. Een vereiste om samen de perfecte foto te kunnen maken, denkt Marjan. Op aandringen van een aantal goede vrienden werd in 2015 Fotografie Marjan Noteboom opgericht.

Al vrij snel voegde zij daar Infinitum Afscheidsfotografie aan toe. Dit concept met een niet alledaags onderwerp lag al een tijdje compleet verpakt op de plank. Als gevoelsmens weet Marjan namelijk uit eigen ervaring dat foto’s die rondom een afscheid zijn genomen, een tastbare herinnering kunnen vormen en bijdragen aan het verwerken van het verlies van een dierbaar persoon.

Een afscheid is een uniek moment en er is maar één kans om dit mooi in beeld te brengen. Doordat Marian Waanders beschikbaar is als tweede fotograaf is ook hier de continuïteit gegarandeerd en maken wij ook graag voor jou een tastbare herinnering.

Marian Waanders

Marian Waanders

Fotograaf

Fotograferen gaat over kijken en zien

Voor Marian Waanders is fotografie een lifestyle. In 2011 is zij gestart als zelfstandig ondernemer onder de naam VerzinHet Fotografie. Zij richt zich voornamelijk op de particuliere- en zakelijke fotografie, webdesign en doceren. Het laten maken van een portret is een bijzondere ervaring voor zowel jong en oud. Marian zorgt tijdens het fotograferen voor een prettige sfeer, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt. Met als gevolg een optimale ervaring en een verrassend resultaat!

In 2016 heeft zij het concept NewLife Photography toegevoegd, waarmee zij zich speciaal richt op fotografie voor jong (aanstaande) gezinnen. Hieronder valt naast de kinder- en familieportretten onder andere zwangerschapsfotografie, geboortefotografie, kraamreportages, newborn fotografie en cakesmash shoots. Marjan Noteboom is hierbij vanaf de start als tweede fotograaf betrokken, waardoor de continuïteit hier gewaarborgd blijft. 

Met de opleidingen Allround Fotograaf & Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op zak, werkt Marian regelmatig als freelance docent en coach bij de Fotovakschool in Apeldoorn en soms bij het Cibap in Zwolle. Met studenten in alle leeftijdscategorieën en niveaus werken aan fotografisch- en beeldend werk is dan voor haar enorm inspirerend.

Welke van mijn foto’s is mijn favoriet? Degene die ik morgen ga nemen.
 Imogen Cunningham

8 + 13 =