Tegen beter weten in heeft de persconferentie van Mark Rutte gisteravond misschien voor velen niet het nieuws opgeleverd dat men graag had willen horen. Wanneer we de sleutel in de deur van ons pand aan het Kaasplein in Markelo steken, horen we de vogeltjes vrolijk kwetteren. De wind blaast wat blaadjes voor de deur. Geen kinderen op weg naar school of verkeer in het algemeen. Veel mensen werken vanuit hun huis en dat is duidelijk zichtbaar in het huidige straatbeeld. Terrassen van de horeca om ons heen blijven leeg, ook de komende maand nog. Een aantal bedrijven kunnen hun deuren niet openen. Het blijft nog even stil op straat… Gelukkig kunnen wij ons pand na een intense verbouwing gebruiken en kunnen we met het naleven van de voorschriften, toch een aantal diensten wel aanbieden.

De dag starten met een heerlijke kop koffie is een must! Het apparaat wordt intens gebruikt en goed onderhouden. Niet voor niets staat hij hoog genoteerd in de Top Tien van onze belangrijkste bedrijfsmiddelen! Onze camera’s staat op 1, maar het koffiezetapparaat staat daar echt niet ver vandaan….

Pure Africa, ons huismerk

Net als met een camera ben je afhankelijk van de instellingen voor het gewenste resultaat. De keuze voor ons huismerk koffiebonen is dan ook met zorg gekozen en sluit nauw aan bij onze gedachten over duurzaam ondernemen. Hoge kwaliteit koffiebonen van Pure Africa van het merk ‘de Allemansvriend’. Bonen uit Sidamo in Ethiopië waarvan elke kilo koffiebonen 1 euro wordt geïnvesteerd in microkredieten aan Afrikaanse boeren en waar de boeren een eerlijke prijs verdienen aan de oogst (zelfs meer dan bij Fairtrade). De slow-roast brandmethode brengt de rijke smaak van elke boon naar boven en zorgt ervoor dat we ‘fris’ blijven en genieten van onze koffiemomentjes in Fotostudio Markelo.

Onze koffietafel is niet voor niets ruim opgezet en een sfeermaker in onze bedrijfsruimte. De groene accenten op de wanden, in accessoires en een flink aantal groene planten, zorgen voor een rustgevende sfeer en een prettig werkklimaat.

De duurzame gedachte

Duurzaam denken lijkt misschien lastig, maar eigenlijk gaat het voor ons vanzelf. Je kunt hierbij denken aan het gebruik van oplaadbare batterijen, ledverlichting, ecologische schoonmaakmiddelen, groene en duurzame verfproducten, maar ook de manier van de ruimte verwarmen zijn geen moeilijke vraagstukken geweest en blijken voor ons eerder een lifestyle. Als we om ons heen kijken, beseffen we dat we vanaf de eerste dag alle afval consequent scheiden. De inrichting van de fotostudio is gebaseerd op duurzaamheid. Waar het kon hebben veel gebruiksvoorwerpen een tweede leven gekregen in onze studio. Zo heeft door de kraan op ons keukenblok al eens Amelands water gestroomd. De magnetron is gelukkig, nadat hij na een tijdje stil heeft gestaan toch weer in gebruik genomen. En de enorme televisie aan de wand is van zolder afgehaald, voordat hij hier opnieuw dienst ging doen.

Groen en duurzaam zorgt voor een betere wereld, maar die begint zoals het spreekwoord al zegt ook bij jezelf. Wie goed doet, goed ontmoet. Samen hebben we impact op het milieu. Net als dat we samen onze schouders onder de coronamaatregelen moeten blijven zetten. Zodat we zo snel mogelijk weer kunnen genieten van de bedrijvigheid om ons heen, op straat en in ons sociale leven.