Dinsdag 17 maart zetten we vol trots de deuren van onze fotostudio aan de Grotestraat 2 – Unit A in Kaasfabriek Markelo open. We hadden de beslissing al genomen om geen officieel moment zoals bijvoorbeeld een receptie te houden. Natuurlijk willen we graag iedereen vol trots en enthousiast laten zien, welke metamorfose onze ruimte heeft ondergaan in de afgelopen maanden. Om die reden besloten we om een openingsweek te plannen van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 maart 2020 van 9.00 tot en met 14.30 uur (Op vrijdag zelfs tot 20.00 uur). Nu de Rijksoverheid maatregelen heeft getroffen in verband met het coronavirus begrijpen we, dat onze openingsweek op een niet ideaal moment plaats gaat vinden. We begrijpen dat jullie liever thuis blijven en niet onnodig de deur uit gaan. Toch zullen wij ons werk na een intense periode van verbouwen, vanaf dinsdag 17 maart weer op gaan pakken.

Onze keukentafels zijn opgeruimd want vanaf dinsdag 17 maart 2020 gaan we werken vanuit Fotostudio Markelo aan het Kaasplein. Ondanks het coronavirus openen wij dus wel onze deuren en treffen we extra maatregelen. Ben je in de buurt en nieuwsgierig hoe ons pand er van binnen uit ziet? Loop dan gerust binnen, en dat geldt dus niet alleen voor volgende week maar eigenlijk voor altijd. De komende weken houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Ons pin apparaat wordt elk uur gedesinfecteerd en wij zullen u op gepaste afstand te woord staan. Wij zullen ook geen hand geven. Betalen met contant geld is wel mogelijk, echter gaat onze voorkeur uit naar pin.

In de eerste week wanneer we volop aan de slag gaan in ons pand in Kaasfabriek Markelo, zijn we beiden tijdens de bovenstaand genoemde tijden aanwezig. Na de openingsweek zal dat geen vaste regel zijn en  wisselen we elkaar af maar zijn er ook zeker momenten dat we gezamenlijk aan het werk zijn in ons pand. Onze openingstijden zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 14.30 uur. Daarnaast zijn we op afspraak geopend.

Bijna vier jaar hebben we naar dit moment toe geleefd. Na het tekenen van de huurovereenkomst met onze huurbaas, gemeente Hof van Twente op 18 december 2019 hebben we Unit A, samen met familie en vrienden weten te verbouwen tot Fotostudio Markelo en zijn we de eerste huurders die de deuren open gaan zetten van een voormalige koelunit van de Cobercofabriek. De weg hier naar toe was er één met veel zijpaden en flink wat hobbels. Door in gesprek te blijven en te zoeken naar oplossingen, open communicatie en een portie durf en lef, zijn we nu toch op het punt gekomen dat we ons ondernemerschap kunnen gaan uitoefenen in een prachtig, industrieel bedrijfspand aan het Kaasplein in Markelo.

Om alle mensen te bedanken is niet gemakkelijk omdat we niemand willen vergeten. Maar onze mannen en kinderen verdienen het meer dan wie ook om hier even expliciet genoemd te worden. Zonder jullie hulp en begrip konden we niet zoveel uren steken in het klussen in de fabriek.

We hopen jullie binnenkort (en dat kan dus ook ruim nadat het coronavirus is vertrokken) te mogen begroeten in Fotostudio Markelo. Dan kunnen jullie met eigen ogen zien waarom wij zo trots zijn als een pauw! 

Liefs Marian & Marjan ( M&M – één met en één zonder Nootje)