Het is een beetje zoals een pakje uitpakken. Van tevoren heb je geen idee wat er in verstopt zit. En weet je nog tijdens die kinderfeestjes…een pakje in een pakje en nog een pakje en nog een én nog een én dan….ja, eindelijk kwam er dan na heel veel inpakpapier, toch iets moois tevoorschijn. Zo is het eigenlijk ook een beetje met onze studioruimte in de Kaasfabriek. Een enorme grote, donkere, betonnen koelunit in Kaasfabriek Markelo compleet met een enorme koelmotor aan het plafond wordt de komende weken langzaam uitgepakt en omgetoverd tot Fotostudio Markelo.

Twee weken geleden hebben we met hulp van een aantal sterke mannen en een shovel de voormalige koelmotor uit de voormalige koelunit, ontmanteld en naar buiten gebracht. De ruimte werd er ineens nòg mooier van. Met de bouwlamp gericht in de enorme ruimte was het voor ons ‘poetsmiepjes’ wel duidelijk. We gaan er (nu het nog kan) eerst maar eens met grof geschut tegen aan….. er is inmiddels geschrobt, gedweild, gestoomd en heel veel gelachen… Het pakje is uitgepakt! We hebben een frisse, ruime, gave ruimte ontdekt in De Kaasfabriek Markelo!

De wanden krijgen een fris neutraal kleurtje en ook de vloer moet eraan geloven. Want hoewel de vloer een heel mooi doorleefd uiterlijk heeft, kiezen we toch voor het opnieuw coaten van de vloer. Waarom? Eigenlijk willen we dit helemaal niet, maar de blauwe kleur gaat straks de kleur van onze foto’s beïnvloeden. Waardoor we eigenlijk geen andere keuze hebben, dan de vloer nu aan te pakken.

Ook denken we aan de akoestiek, nu klinkt het nog zo hol als een echoput. Door akoestische plaatmateriaal te verwerken, pakken we het basisprobleem aan, waarna de inrichting en stoffering voor de finishing touch moet zorgen.

Al met al zijn we de komende weken nog regelmatig bezig in ons cadeautje en hopen we dat vanaf half januari ook aan de buitenzijde wat reuring te zien is.

We kunnen bijna niet wachten om al onze spulletjes te gaan verhuizen naar Grotestraat 2b en de ontstane werkplekken, kasten, kasten en nog veel meer kasten in te gaan pakken.