Geen dag is hetzelfde voor ons als collega’s bij Fotostudio Markelo. Van sleur hebben we geen last, sterker nog het komt niet eens voor in ons woordenboek. We vullen elkaar aan en hebben elkaars sterke en minder sterke punten na ruim 6 jaar inmiddels wel in kaart gebracht. Dat heeft tot gevolg dat de verschillende opdrachtformulieren eigenlijk geruisloos worden verdeeld. Maar tegelijkertijd ook van de een, weer naar de ander kunnen worden gespeeld. Samen werken naar een eindresultaat!

Voor de onderstaande collage afgedrukt op aluminium met een afmeting van 60*85 cm kregen we een stapel oude foto’s. Zelfs ontdekten we nog een oud danspasje, tussen de vele mooie herinneringen. Guus en Leidy vertelden onder het genot van een kop koffie aan onze ‘stamtafel’ honderduit over de vele herinneringen, die de foto’s opriepen waarop hun zoon staat afgebeeld. Patrick zou  binnenkort zijn 50e verjaardag vieren en ze wilden hun zoon graag verrassen met een bijzondere cadeau.

Terwijl we door de foto’s kijken deelt Marjan voorzichtig haar idee met Guus en Leidy waarop ze enthousiast reageren. Door het gezellige gesprek heeft Marjan al een aardig beeld gevormd en staat ze te trappelen om met de opdracht aan de slag te gaan. Maar eerst moeten er repro’s gemaakt worden van het oude beeldmateriaal, zodat het idee vorm kan krijgen in een digitaal ontwerp. Dat is een klusje dat Marian beter ligt, dus het opdrachtformulier gaat naar de linkerzijde van ons werkblad.

Als dit onderdeel van het project is afgerond schuift het formulier weer terug naar de rechterzijde en gaat Marjan aan de slag. Een mooie collage volgt, na wat gepuzzel en een dosis creativiteit te hebben aangeboord. Tijd om het concept te laten beoordelen? Nee, je kunt geen keuze maken op 1 ontwerp. Om een juiste keuze te kunnen maken, moet je minimaal twee ontwerpen voorleggen, zijn wij van mening. Als dan ook een totaal nieuw tweede ontwerp is afgerond, wordt het tijd om opdrachtgevers Guus en Leidy mee te laten kijken.

Al snel zijn we het eens en na twee kleine aanpassingen, laten we het ontwerp drukken in ons Vaklab op een mooie strakke aluminiumplaat voorzien van een stevig ophangprofiel. Het levermoment is voor ons altijd weer spannend. Is het product geleverd zoals we voor ogen hebben, is het verzendproces goed gegaan… Ja! Maar het daarop volgende moment is ons nog veel meer waard; een enthousiaste vader en moeder die een prachtig waardevol cadeau kunnen geven aan hun zoon. “We blijven maar kijken en zien steeds weer iets nieuws. Het is precies zoals we hoopten dat het zou worden. We zijn enorm tevreden en de reis van onze woonplaats naar Fotostudio Markelo was het ons meer dan waard”, vertellen Guus en Leidy.