Aanjagers zijn Joost Wissink, Marian Waanders en Marjan Noteboom. Het doel; de jeugd uit de groepen 6, 7 en 8 creatief uitdagen. Na vier geweldige workshops hebben de jonge deelnemers meer dan hun best gedaan. Enthousiast werd er in de afgelopen weken fanatiek gewerkt aan Maarkels Mooiste Kiekjes 2020. De parodie op het televisieprogramma ‘Het perfecte plaatje’ lag natuurlijk ten grondslag aan deze reeks workshops gericht op de basisschooljeugd.

In de centrale hal van de Kaasfabriek Markelo wordt vrijdagmiddag 6 november in het bijzijn van de deelnemers de expositie van alle gemaakte werken geopend. De kinderen hebben na elke workshop één creatie mogen inleveren voor de expositie. Deze werken worden beoordeeld door een driekoppige jury, die bestaat uit burgemeester van gemeente Hof van Twente Ellen Nauta, wijkagent Markelo-Diepenheim Jordy Scheggetman en fotograaf Marjan Noteboom.

De jury bepaalt onafhankelijk van elkaar de werken van de kinderen wat moet resulteren in het Maarkels Mooiste Kiekje 2020. In de week na 6 november is de expositie tijdens openingstijden van Fotostudio Markelo te bekijken en kan publiek ook stemmen op de creaties van de kinderen. De publieksprijs is uiteindelijk het resultaat van deze beoordelingen. “We zijn enorm trots op de inzet van de kinderen. Het is verrassend om te zien wat ze in deze korte periode hebben geleerd en hebben verwerkt in hun werk. Naast het bewust leren kijken en fotograferen in de natuur, hebben de kinderen kennis gemaakt met studiofotografie en het bewerken van hun foto’s”, vertelt Joost Wissink.

Kinderen hebben tijdens de workshop reeks hun eigen telefoon, tablet met camera of eigen camera gebruikt. Voor het werk in de studio hebben ze achter de camera’s gestaan van Fotostudio Markelo. “Prachtig om te zien dat de kinderen écht na gingen denken wat zij in beeld wilden brengen. In het studiolicht werden prachtige sets opgebouwd voordat er werd gefotografeerd”, vertelt Marian.

Fotostudio Markelo organiseert elk jaar meerdere workshops. “Door de samenwerking met Joost en onze nieuwe bedrijfsruimte in de Kaasfabriek Markelo hebben we dit kunnen uitbreiden. Echter gooit corona ook hier roet in het eten en hebben we moeten besluiten om dit voorlopig voor volwassenen op een laag pitje te zetten. Een-op-een workshops organiseren we op dit moment nog wel omdat we daar de aangescherpte maatregelen goed kunnen toepassen. Voor de kinderen hebben we dit met wat aanpassingen toch kunnen organiseren”, vertelt Marian enthousiast.