Het is bijna vaste prik… Na de augustusmaand begint het bij Marjan te prikkelen en moet ze er even tussenuit. De zee, het strand, de wind door je haren, de geur van het Wad zorgt ervoor dat de batterij weer wordt opgeladen. Het werk van een fotograaf bestaat uit meer dan het maken van foto’s. Ze moeten worden bewerkt en klaargezet worden om af te leveren. Dat doen we normaliter in ons bedrijfspand aan het Kaasplein. Deze week werken we niet naast elkaar, maar werkt Marjan op Ameland.

De invoering van werkformulieren blijkt ook nu weer een gouden greep. In een oogopslag is het duidelijk wat ik vandaag mag gaan doen op mijn werkplek in de vestiging op Ameland. De werkuren worden wel iets verlegd. ‘s Morgens en ‘s avonds wordt er gewerkt. De middag mag ik vrij invullen. Mijn batterij moet namelijk wel in zijn geheel worden opgeladen en niet een klein beetje. Afgeronde werkformulieren gaan aan het eind van de dag op de post zodat Marian in Markelo het overzicht houdt.

De brievenbus van Fotostudio Markelo legen is bijna een feestje deze week. De enveloppen met het bekende handschrift roepen meteen een glimlach op het gezicht op. En of we nou in de studio zijn of we ‘spreken’ elkaar op papier, steevast start het met “Joehoe!!!”.