Na wikken wegen besluit je, dat de knop om moet. Je zet de benodigde stappen en valt uiteindelijk ruim 50 kilo af. Een complete metamorfose is het resultaat. Je hebt een enorme ‘jas’ uitgedaan maar van binnen is er niets veranderd. Je karakter, je emotie, je liefde, vriendschap en kennis van zaken is niet afgevallen. Heeft niet geleden en heeft geen enkele invloed ondervonden aan het krachtige besluit om de kilo’s overboord te gooien. Toch is er iets veranderd. Wanneer je ‘s morgens in de spiegel kijkt, moet je wennen aan je eigen spiegelbeeld. Een positieve verandering die niet meteen voelt als eigen. Wanneer collega’s je in de wandelgangen niet direct herkennen, wordt dit gevoel onbewust gevoed. En ten onrechte want iedereen ziet hoe hard je ervoor hebt gewerkt om te bereiken waar je nu bent beland.

Diep respect voert de boventoon bij een sterke meerderheid van alle dierbare personen om je heen. Hier en daar voel je dat anders en zal dat misschien ook wel zo zijn. Op zoek naar jezelf besluit je foto’s te willen laten maken. Jouw spiegelbeeld moet voor jou, eigen worden. Het is bijzonder hoe snel we de klik vinden. Onzeker en voorzichtig kwam je bij ons binnenlopen maar dat zette je heel snel op zij. Na de koffie wordt de camera gepakt en zie ik een sterke vrouw die haar mannetje staat. Wat een topvrouw ben je toch! Het mooiste dat je kunt worden is jezelf! Het is je zo ontzettend goed gelukt en dat wist je wel maar je zocht de bevestiging.

Vanmiddag bij het bekijken van die gave serie foto’s gebeurde het onbewust en keek je vol trots naar jouw ‘nieuwe ik’. Het maken van een fotoreportage schept een band tussen de geportretteerde en de fotograaf, er is gevoel en emotie nodig om aan te voelen waar het om draait en de juiste snaar te raken en een bijdrage te mogen leveren aan het eigen maken van jouw nieuwe spiegelbeeld.