Van een lieve vriendin kregen we afgelopen week prachtige cadeautjes, waaronder heerlijke geurstokjes van het merk Rituals. Haar uitleg bij dit fijne kado luidde dat we hiermee een eigen en aangename geurbeleving konden geven aan de fotostudio. Deze woorden zette ons natuurlijk aan het denken. We hebben enorm ons best gedaan om de fotostudio een eigen touch van warmte en huiselijkheid te geven. Hierbij hebben we duurzaam gedacht en mooie natuurlijke kleuren én materialen gebruikt. Waar we heel bewust elke dag keuzes maken hebben we niet gedacht aan het reukvermogen terwijl ook dit wel bij ons past.

Geur speelt natuurlijk ongemerkt best een belangrijke rol in ons leven. De hele dag door ruiken we verschillende geuren om ons heen. Wie kent niet de specifieke beleving van vers gemaaid gras, de zilte zeelucht als je langs het strand loopt, een appeltaart in de oven of dat typische geurtje waarmee de lente wordt aangekondigd … het zijn zo maar een aantal voorbeelden die eigenlijk allemaal zorgen voor een unieke en natuurlijke geurbeleving.

Geur brengt een bepaalde herinnering die samenhangt met emotie of gevoel boven. Het zorgt ervoor dat je herinnerd wordt aan een speciaal moment of een bijzondere plek. Het heeft een belangrijke invloed op onze gemoedstoestand.

Dit zal dan ook vast en zeker de reden zijn dat we ons huis maar ook onze werkplek graag voorzien van een fris geurtje. Een huis dat net fris gedweild is of de toiletruimte waar een fris aroma de vervelende geurtjes weet te verdrijven, herkennen we allemaal. Maar ook met geurstokjes parfumeer je je huis of werkplek op een unieke, natuurlijke en modieuze manier. The Ritual of Jing die we vanmorgen kregen past bij ons. Het kalmerende aroma van heilige lotus en jujube verrijken onze studio met een meer dan aangename geur maar wel op een heel subtiele wijze.

In het Verre Oosten worden lotusbloemen beschouwd als symbool voor zuiverheid en spirituele groei, en staan ze bekend om hun verzachtende eigenschappen. De jujubezaden worden in de Chinese geneeskunde ingezet om stress te verlichten en rust te bevorderen. Deze eigenschappen dragen ongetwijfeld bij aan een goed werkklimaat waarbij wij ons goed voelen maar ook de mensen die bij ons binnen komen en een beroep doen op onze vakkennis.

De verpakking lijkt speciaal voor onze studio te zijn gemaakt. Het kleurpalet past volledig in de kleurenwaaier van Fotostudio Markelo. Het is voor ons in meerdere opzichten een meer dan speciaal cadeau, dat met zorg voor ons werd uitgezocht. Het staat vast, dat wij de komende drie maanden enorm gaan genieten van deze kalmerende en verzachtende geur van The Ritual of Jing. Diny, nogmaals dankjewel!