Op Dierendag zetten we onze huisdieren graag in het zonnetje. We verwennen ze net eventjes een ietsie pietsie meer dan normaal. Als grote dierenvrienden weten we als geen ander om te gaan met honden, katten, paarden, konijnen, cavia’s en…. Het gaat ons niet snel te gek. Gekscherend zeggen we altijd: “Alles wat door onze studiodeuren naar binnen kan, kunnen we ook fotograferen”. Afgelopen maandag en dinsdag hebben we dan alvast weer een flink aantal dieren gefotografeerd voor dierendag. De kennis, de samenwerking tussen de fotografen én het toverwoord geduld leverde ook dit jaar weer de mooiste beelden op bij Welkoop Markelo in de winkel, maar ook op onze eigen studiovloer van Fotostudio Markelo aan het Kaasplein.

Een huisdier zoals een hond maar ook een kat of konijn maken deel uit van het gezin. Ze horen er duidelijk bij en hebben een speciaal plekje in je hart veroverd. Een portret van je lievelingsdier laten maken is dan een logische stap. Of het nu een konijn, kat, kalfje, cavia, paard, pony of hond is maakt ons eigenlijk niet uit. Voor ons is de grootste uitdaging wanneer jullie trouwe vriend eerst nog wat onwennig binnen komt lopen en wij met aandacht en geduld op een ontspannen manier aan de slag gaan om die sprekende foto met karakter te maken. Ieder dier heeft zijn eigen karakter, dus voor ons is geduld echt hét toverwoord.

Dit jaar kozen we voor een zwarte achtergrond en een houten ondergrond. De werkwijze tussen ons onderling wordt vooraf niet doorgesproken en gaat als vanzelf. Dat is het resultaat van een goede samenwerking en het volste vertrouwen hebben in elkaar. Als Marjan contact maakt met het dier, zorgt Marian dat ze rustig haar plaats inneemt achter de camera. Feilloos voelt Marian aan wanneer ze haar kans kan pakken en het dier op beeld kan vastleggen. Een mooie samenwerking die met geduld en liefde voor de dieren resulteert in een prachtige mini fotosessie van jullie huisdier.