Wil je je Nederlandse rijbewijs verlengen en sta je ingeschreven in een gemeente die deelneemt aan het ‘Digitaal aanvragen rijbewijs’? Dan ben je bij Fotostudio Markelo aan het juiste adres om direct een aanvraag in te dienen. Daarvoor dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Je hebt een Nederlands rijbewijs.
  • Je vraagt een verlenging van je rijbewijs of een categorie-uitbreiding aan.
  • Je staat ingeschreven bij een gemeente waar online verlengen mogelijk is. Kijk hiervoor onder het kopje ‘Deelnemende gemeenten’ op de website van het RDW
  • Je hebt de ID-check toegevoegd aan de DigiD app. Hiervoor heb je een Android smartphone versie 7.0 of hoger of een iPhone 7 of hoger met iOS versie 13.2 of hoger nodig. Een handig stappenplan vindt u op de website van DigiD.

Voldoe je niet aan alle voorwaarden, dan kun je je rijbewijs niet online verlengen. Ga dan naar de gemeente waar je staat ingeschreven.

Online rijbewijs verlengen bij Fotostudio Markelo
De RDW erkende fotografen van Fotostudio Markelo versturen je pasfoto en handtekening (voor op uw nieuwe rijbewijs) beveiligd en digitaal naar de RDW. Binnen een paar minuten krijg je van de RDW een e-mail. Hierin staat of je aanvraag is goedgekeurd en of je het rijbewijs online kunt verlengen. De kosten voor het online verlengen van je rijbewijs met pasfoto bedraagt 14.95 euro inclusief een set van 4 pasfoto’s. 

Na twee werkdagen kun je je rijbewijs ophalen bij de gemeente waar je bent ingeschreven. Voor gemeente Hof van Twente geldt dat je je rijbewijs op kunt halen tijdens openingstijden en zonder vooraf een afspraak te maken.

Gezondheidsverklaring
Soms heeft u een Gezondheidsverklaring nodig van het CBR. Bijvoorbeeld als u een vrachtwagenrijbewijs heeft of vanaf een bepaalde leeftijd. Kijk voor meer informatie op de website van het CBR.

Rijbewijs verlopen
Is je rijbewijs verlopen, dan hoef je niet opnieuw examen te doen. Je kunt je rijbewijs online of via de gemeente verlengen. Rijbewijs afgegeven na 1 oktober 2006? Je kunt je rijbewijs online verlengen. Rijbewijs afgegeven voor 1 oktober 2006? Ga dan naar uw gemeente.