Vrolijk komen jullie binnenlopen in ons mooie bedrijfspand in de Kaasfabriek Markelo, waar we met onze fotostudio sinds 2020 zijn gevestigd. “In mei gaan we trouwen en we zijn eigenlijk op zoek naar een fotograaf. Doen jullie dat eigenlijk ook?”, is de vraag die op tafel wordt gelegd. Twee minuten laten zitten we met een kop koffie en een pot koekjes tegenover elkaar aan tafel. Heel even maar wordt er voorzichtig afgetast, welk vlees we aan beide kanten in de kuip hebben. Een waardevol gesprek volgt waarin meteen al heel veel wordt gelachen maar ook op verschillende momenten de tranen van emotie in onze ooghoeken blinken. Jullie zijn open en nemen ons mee in jullie verhaal naar een gezamenlijke toekomst.

Het is voor ons al duidelijk. Deze bruiloft voldoet zeker wel aan onze ‘voorwaarden’ want eerlijk is eerlijk… nee we fotograferen niet dagelijks, niet wekelijks en zelfs niet maandelijks een huwelijksdag. Maar zijn we geraakt door het verhaal en hebben we een klik, dan laten we ons zo af en toe graag overhalen. Het verhaal van deze lieve mensen heeft ons meer dan geraakt en de klik was er want anders waren we aan beide kanten van de tafel niet meteen zo open geweest in ons verhaal. Ruim een half jaar voor de geplande trouwdatum klonk er dus alvast een volmondig ‘ja’ uit onze mond.

Vrijdag 27 mei was het dan zover. Bepakt en bezakt, niets aan het toeval overlatend komen we al lachend binnen. Heerlijk relaxed, kop koffie in de hand komt Jan ons al lachend tegemoet lopen. De zon schijnt, de tuin ligt er piekfijn bij en langzaam druppelen de gasten binnen. Rotterdam ‘meets’ Twente en Salland. Saskia en Jan genieten zichtbaar van alles wat er om hen heen gebeurd. Voor ons is het een feestje om hier te mogen zijn. We observeren, leggen vast en… genieten op afstand gewoon lekker mee.

Vanuit de tuin van Jan en Saskia kunnen ze de wieken van de Molen van Buursink zien. Een pracht locatie voor foto’s nietwaar? Gastvrij worden we ook hier ontvangen. Wanneer we nog maar net binnen zijn, ziet Jan in een hoek een steekkarretje staan. Gekscherend zeggen we tegen Saskia “laad hem maar op”. Voor we het goed en wel in de gaten hebben wat er gebeurd, ligt Jan al op de grond te spartelen. We zijn nog niet eens goed en wel begonnen én het ‘ja-woord’ heeft nog niet geklonken. Marian heeft tussen de schrik en het lachen door, toch nog een keer op de knop van de camera gedrukt. Gelukkig, we hebben dé foto… en kunnen er met z’n allen naderhand smakelijk om lachen. Een uurtje later verlaten we de prachtige molen en hebben we toch een gave serie foto’s gemaakt zoals de bedoeling was, op deze unieke plek in Markelo en dat op een steenworp afstand van hun woning.

Het ja-woord van Saskia en Jan wordt uitgesproken in de trouwzaal van Het Beaufort. Champagne vloeit op de trappen van het voormalige gemeentehuis waarna het kersverse bruidspaar en hun gasten vertrekken naar Zalencentrum de Poppe. Een geweldig buffet en feest volgt met tal van mooie momenten die we vol enthousiasme hebben vastgelegd voor dit lieve bruidspaar. Jan en Saskia, dank jullie wel voor het vertrouwen en de prachtige dag! Heel veel plezier bij het bekijken van jullie foto’s… het zijn er maar een “paar”!