Als alles volgens planning verloopt zullen in januari 2020 de eerste huurders hun intrek nemen in de Kaasfabriek. Betonboor- en Zaagbedrijf Tempelman en Lankamp Totaaltechniek zijn deze week begonnen met de werkzaamheden ten behoeve van de voor de huurders noodzakelijke voorzieningen. Begin dit jaar werd bekend dat de Bibliotheek Markelo en Fotostudio Markelo gegadigden waren voor het huren van een ruimte in een deel van de voormalige Cobercofabriek. Het afgelopen jaar zijn de plannen met de gemeente nader afgestemd en het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs akkoord gegeven op de concept huurovereenkomsten. “We werken als fotografen al enkele jaren samen en hebben eind juli 2016 onze interesse voor een ruimte bij de gemeente kenbaar gemaakt. We kunnen niet wachten om op deze nieuwe plek te gaan beginnen”, aldus Marjan Noteboom die zich samen met Marian Waanders onder de naam Fotostudio Markelo in de Kaasfabriek zal vestigen.

Met de fotostudio en bibliotheek krijgen de voormalige koelcellen 20 jaar na het vertrek van Coberco eindelijk weer een functie. Naast de fotostudio en bibliotheek vinden er op dit moment ook met een andere serieuze partij gesprekken plaats voor een mogelijke vestiging in de Kaasfabriek in 2020. De gemeente hoopt dat mogelijk ook andere ondernemers kansen zien om iets te gaan doen in de Kaasfabriek als de eerste gebruikers de deuren openen. Op dit moment zijn er nog enkele ruimtes op de begane grond beschikbaar.

Om de ruimtes toegankelijk te maken voor klanten en bezoekers zal de Kaasfabriek worden voorzien van een aantal nieuwe puien. De vergunning voor deze aanpassingen is inmiddels aangevraagd.

(bron: Maarkelsnieuws)