Wat is het toch dankbaar om deze prachtige dieren te mogen fotograferen, zoals we dit elk jaar bij bijvoorbeeld de Welkoop in Markelo op dierendag mogen doen. Hier hebben we veel honden, variërend van groot en klein en zelfs 1 minipaard voor onze lens gehad! Dit jaar hadden we de keuze gemaakt voor een frisse insteek, door eens te kiezen voor kleur. En ja, dat was voor ons ook even spannend, want zouden de kleuren niet te fel zijn? Maar na de eerste 2 honden waren wij en nog belangrijker de baasjes ook enthousiast!

Voor het fotograferen van dieren hebben we eigenlijk al sinds het begin een vaste rolverdeling. Marian fotografeert en Marjan zet de dieren in de juiste positie. Maar niet voordat er eerst lekker gesnuffeld kan worden in de ruimte waar we onze set hebben opgebouwd.

Dit jaar stond de set opgesteld bij de Welkoop in het buitengedeelte onder het afdak. En hoewel het voor ons best fris was, was het voor de dieren juist aangenaam. Het was niet te warm en niet teveel drukte op de set maar wel zichtbaar in de winkel. Zodra de eerste spanning er bij de ‘modellen’ een beetje af is begint ons werk…

De set en belichting is allemaal ready to go, nu komt het neer op het karakter van het dier naar boven halen en op het juiste moment de foto weten te maken. Wij proberen natuurlijk op allerlei (en niet altijd de meest flatteuze) manieren het karakter te activeren. Traktaties, speelgoedjes en handgebaren alles wordt uit de kast gehaald om die ene herkenbare blik uit te lokken.

Zelfs de meest gekke geluidjes, waarvan we zelf niet eens wisten dat we dit konden voortbrengen gooien we er vol enthousiasme uit. We weten zeker dat ze in de winkel zich eens flink achter de oren gekrabd hebben of het allemaal wel goed ging daarbuiten…

Inmiddels hebben alle baasjes de foto’s op kunnen halen bij de Welkoop in Markelo en hebben wij zeer enthousiaste reacties mogen ontvangen op onze foto’s. Daarmee staat ons besluit weer vast, volgend jaar doen we dit zeker nog een keer!