We leven in een bijzondere tijd. De huidige maatregelen om de verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan, zijn voor velen ingrijpend. Iedereen probeert er het beste van te maken. Om deze periode ook voor de toekomst in beeld te brengen willen we gezinnen, fotograferen door het raam. Wij willen gezinnen, ouderen, singles of kinderen gaan portretteren in hun eigen huis, maar dan achter glas op veilige afstand en zonder direct contact. Wij hopen op deze manier mensen een toch mooie herinnering aan een bijzondere tijd te kunnen geven.

Omdenken

Omdenken is voor ons een toverwoord, denk in mogelijkheden. Het is fijn om iets positiefs te hebben in deze tijden waarin mensen een beetje onzeker zijn. Deze foto’s herinneren straks aan een hele gekke maar ook bijzondere tijd. Wij komen langs met de auto en communicatie gaat op een afstandje, via het raam of deur. We leggen uit hoe we het aan gaan pakken en binnen ca. 5-10 minuten maken wij het portret. Deze foto’s kunnen we maken door het raam, vanaf het balkon of bij de voordeur. In principe is het mogelijk om op de begane grond en de 1e verdieping te fotograferen. De 2e verdieping is lastig, maar kan in sommige gevallen vanaf het balkon. Na het maken van de foto’s zwaaien we even als afscheid en gaan wij de foto’s verder verwerken.  

Meedoen!

De eerste portretten zijn gemaakt, wil jij ook meedoen en woon je in Markelo of in het buitengebied van Markelo? Geef je dan telefonisch of per mail op. Geef aan wanneer en hoe laat jullie beschikbaar zijn. Wij maken dan een afspraak om langs te komen om de foto te maken. Jullie ontvangen digitaal een foto voor jullie eigen archief. Wij zullen de foto’s verzamelen publiceren op onze site en bij voldoende deelname wellicht op termijn samenvoegen in een boek.

Hoe is het idee ontstaan?

Marjan gaat regelmatig naar Anholtskamp om de bewoners met actueel beeldmateriaal Markelo en de ontwikkelingen in het dorp te laten zien. Nu de bewoners niet naar buiten mogen en wij niet naar binnen, zijn we aan nieuwe ideeën gaan werken om ze een hart onder de riem te steken. Een van deze ideeën is het maken van bovenstaande portretten. Het lijkt ons een mooie manier om elkaar te steunen en te laten zien dat we aan ze denken. Naast dit project zijn we met nog bezig ook op andere manieren het leven in Markelo voor de bewoners in beeld te brengen…

Contact