Een tas met wat ondergoed, een broek, sokken, een trui en wat shirts gooien we achter in de auto. Met iets zachtere hand volgen onze camera’s, laptop’s en nog wat andere materialen die we nodig denken te hebben voor een paar dagen bijscholing. Drie dagen in het teken van fotografie, waarbij we zelf de ideale bestemming mochten bedenken. Niet zo’n heel moeilijk vraagstuk als we terugdenken aan onze vorige bezoeken aan het eiland in het mooie Waddengebied met een Werelderfgoed status.

Onderweg naar de boot merken we dat we de 180 kilometer echt nog even nodig hebben om die laatste telefoontjes te plegen, afspraken vast te leggen en te zorgen dat het thuisfront van alles op de hoogte is in geval van vragen, loslaten noemen ze dat… Bij de afslag Stiens in Friesland draaien we dan de volumeknop van de radio toch wat harder en voelen we de rust langzaam de auto in glijden. Terwijl we de Grandyk oprijden zien we de enorme, witte veerboot al liggen in het zonlicht. De wind trekt zachtjes aan onze kleding, terwijl we de bagage bij elkaar sprokkelen en naar de boot lopen. Niet veel later zet de boot zich in beweging en laten we het vasteland achter ons.

De zon op onze snoetjes, de wind speelt met ons haar… glimlachend zetten we koers richting onze bestemming voor de komende dagen. Geen vakantie, maar zo voelt het stiekem toch wel een beetje. Met je vak bezig zijn en je vaardigheden bijspijkeren is op deze manier niet zo heel verkeerd. Daarbij combineren we ons tripje met twee mooie foto-opdrachten op Ameland, die we in onze vrije uurtjes op kunnen pakken.

Conclusie – we zijn even buiten de deur de komende dagen, maar telefonisch gewoon bereikbaar natuurlijk. Liever een e-mail, sms of appje sturen? Ook dit blijven we gewoon volgen al is onze reactie op berichtjes misschien niet zo snel als jullie normaal van ons gewend zijn. Vrijdag zijn we weer aanwezig in de Fotostudio Markelo in De Kaasfabriek Markelo aan het Kaasplein en staan we fris en fruitig voor jullie klaar!