Het is al even geleden. En ach eerlijk is eerlijk, toen waren we er denk ik thuis ook niet zo mee bezig. Maar nu bij het bepalen van de kleuren voor de inrichting van Fotostudio Markelo dus wel! Bij de bouwmarkt op de verf- en behangafdeling kijk je je ogen uit. Alle kleuren van de regenboog zijn voorradig. De keuze is reuze… Gelukkig werd ons de aanblik van al de mogelijkheden bespaard en kregen wij een gedegen kleuradvies van Erik Waanders, die met zijn bedrijf Greenpaints staat voor duurzaam en het gebruik van ‘groene’ verf.

‘Dat hebben ze dan wel heel letterlijk genomen’ – zien we je denken… Wie ons volgt op social media, heeft de groene kleur inderdaad al kunnen ontdekken. En ja dit is ‘groene verf’, producten uit de keuken van Greenpaints. Gelukkig heeft ‘groene verf’ dan weer niets te maken met de kleur groen en zijn alle kleuren uit de diverse kleurenwaaiers gewoon bij Greenpaints te verkrijgen.

Het voordeel van een kleuradvies op maat is dat we ons gesprek aangingen met 1 kleur in vier tinten waarbij er direct twee afvielen en dat binnen 10 seconden! Kijk, zo zijn keuzes maken niet zo vervelend om te doen. En zo ging het bij de keuze van de vloer, de wand en ook voor de eyecatcher in onze werkruimte. Hier mag het uitgesproken, iets meer accent, durf en lef uitstralen… Erik begreep ons in luttele ogenblikken en de keuze voor het kleurgebruik in ons pand leverde dan ook geen enkele slapeloze nacht op.

De uitleg voor het kiezen van de kleur groen in onze inrichting is simpel. Groen staat voor natuur, rustgevend. Een positieve kleur, die een belangrijke bijdrage levert aan de sfeer in ons pand. Groen heeft associaties met balans, evenwicht, veiligheid, vertrouwen, harmonie en vernieuwing. Bovendien is de kleur groen gerelateerd aan de natuur en energie. De kleur wordt daarom ook vaak gebruikt om ‘groene’ producten aan te duiden.

‘Groen en duurzaam’ proberen we zoveel als mogelijk is, toe te passen binnen ons bedrijf omdat we dat belangrijk vinden. Alles bij elkaar gezien is de kleurkeuze binnen Fotostudio Markelo dus een appeltje-eitje verhaal gebleken. Binnenkort toch maar eens voorzichtig na gaan denken over vernieuwing in onze woonkamer…