Als echte pioniers zijn we al een flink aantal weken aan het klussen in onze fotostudio in De Kaasfabriek Markelo. Als eersten hebben we als ondernemers besloten om onze handtekening te zetten onder een huurovereenkomst. Het avontuur kon wat ons betreft niet snel genoeg beginnen. Als eersten hebben we hierna onze weg moeten vinden. Zonder terug te kunnen vallen op feiten, ervaringen of aanbevelingen van andere ondernemers.

Toch zien we nu langzaam onder onze handen één van de voormalige koelcellen van de Cobercofabriek veranderen in onze eigen studio. Met bloed, zweet en tranen werken wij aan dit bijzondere project, maar ook met veel gezelligheid, gein en plezier. Het is voor ons een traject dat we moeten doorlopen, voordat we écht weer verder kunnen met ons vak…. onze gezamenlijke passie. Tijdens dit tracé zijn er een aantal aspecten die absoluut de boeken ingaan als ‘meer dan bijzonder’… Zonder twijfel is de aanleg van glasvezel een top 1 notering waardig in dit lijstje.

Het spreekwoord ‘van het kastje naar de muur sturen’ speelt hierin de hoofdrol. Door de pionier-status, die we ongewild opgeplakt hebben gekregen, kon het gebeuren dat we er ruim zes weken over hebben gedaan. Maar vanmiddag stond er een zeer bekwame monteur van onze internetprovider voor de deur. Met een warm welkom en een lekkere bak koffie, ging hij vol overtuiging aan de slag in onze meterkast. Nog geen half uur later meldde hij plots uit het niets, dat we gebruik konden maken van ons glasvezelabonnement in onze fotostudio!

Het zal waarschijnlijk heel vreemd klinken, maar wat ontzettend blij zijn we hiermee! Grenzen zijn verlegd, veel te veel woorden gebruikt, te veel en te vaak geprobeerd om de complexe situatie uit te leggen. Gelukkig was het allemaal niet voor niets. Naast een prachtige winkelpui waardoor we een zee van licht in onze werkruimte hebben weten te creëren, hebben we nu ook een dun maar kostbaar lijntje dat ons verbindt met het internet, waardoor we aan de slag kunnen achter ons bureau in de studio.

Het grootste project dat nu nog voor ons ligt is het aftimmeren, elektra aansluiten en het coaten van de vloer. Maar als we het kostbare ‘gouden draadje’ uiteindelijk werkend hebben weten te krijgen, moeten deze laatste klussen met een beetje hulp ook vast en zeker gaan lukken…